Jak przyprawami wzmocnić dietę odchudzającą?

Podstawą każdego odchudzania, jak wiemy, jest prawidłowa i dobrze zbilansowana dieta. Jednak często zdarza się tak, że sama dieta nie dość, że nie będzie nam smakowała, to może spowodować, że nasze łaknienie się zwiększy. Efekt może być taki, że zaczniemy się objadać. Z pomocą może nam przyjść kilka dość popularnych przypraw, o których walorach odchudzających wiele z nas dotychczas mogła jeszcze nie słyszeć.
Papryka cayanne jest dość pikantną przyprawą, dzięki zawartej w niej kapsaicynie, która również przyśpiesza metabolizm. Jeśli lubisz jeść ostro, ta papryka jest jak najbardziej dla Ciebie!
Kolejną przyprawą jest… cynamon! Przyprawa nie jeden raz niedoceniania, a bardzo często dodawana do wielu nie tylko słodkich, ale też pikantnych dań. Okazuje się, że codzienne jej stosowanie może znacząco ulepszyć efekty naszego odchudzania.
Na koniec kilka słów na temat imbiru. Oprócz tego, że jest to niezwykle ciekawa roślina, stosowana nie tylko w kuchni, ale i medycynie, wiedzą najlepiej na Dalekim Wschodzie. Stosowany często w chorobie lokomocyjnej, bólach migrenowych i menstruacyjnych. Także przyśpiesza metabolizm oraz daje uczucie sytości. Dość ciekawe połączenie stanowi z jajecznicą zjedzoną rano – zapewni uczucie sytości na dłużej, dodatkowo pobudzając.

Previous post Odchudzanie
Next post Błonnik – sprzymierzeniec odchudzania