Gotowanie bez soli
- 702 Views
- Redaktor niebieska-fala.pl
- 13 listopada 2019
- Porady na temat odchudzania
Sól jest w kuchni wszechobecna i potrzebna w tradycyjnej diecie. Jednak jeśli używamy jej w nadmiarze, możemy sobie łatwo zaszkodzić. Istnieje też wiele schorzeń, w których spożywanie soli jest niewskazane. W takim wypadku powinniśmy zainteresować się gotowaniem bez soli. Jeśli myślisz, że bez niej w kuchni wszystko będzie niesmaczne to od razu zastrzegamy, że to jedynie kwestia przyzwyczajenia, a to można zawsze zmienić. Sól może prowadzić do problemów z ciśnieniem, utrudnia spalenie tłuszczu (a tym samym przyczynia się do problemów z otyłością), a także zwiększa prawdopodobieństwa wystąpienia udaru. Aby gotować zdrowo i ograniczyć ilość soli należy przede wszystkim zrezygnować z gotowania na bazie przetworzonej żywności. Sięgajmy po wszystko w jak najświeższej postaci. Nie używajmy mieszanek typu vegeta, ani kostek rosołowych. Sólmy bardzo oszczędnie, stopniowo ograniczając zużycie soli, a szybko przyzwyczaimy się do zdrowszej wersji lubianych przez nas dań. Zdrowszej – czyli bez soli. Myślisz, że to niemożliwe? Spróbuj.

- 22 lutego 2021
Odchudzanie online
- 11 stycznia 2021
Czym jest Leucyna ?
- 9 października 2020
Wyciskanie żołnierskie dla kogo takie ćwiczenie ?
- 7 sierpnia 2020
Odchudzanie online
Czym jest Leucyna ?
Wyciskanie żołnierskie dla kogo takie ćwiczenie ?
Zwiększenie wytrzymałości beta alanina
Walory czarnego ryżu
L-arginina co to jest ?
Spalanie tkanki tłuszczowej jakie ćwiczenia ?
Jak liczyć kaloryczność ?